NR.82 (AUG-OKT) VERZENDINFO
Het nieuwe nummer
82 is op 19 Augustus
naar de abonnees in
BE/NL/DE verzonden

Meer info: zie button Nr.82Laatst verschenen nummers:HET NEDERLANDS/BELGISCH MODELBOUWMAGAZINE OP BEURZEN IN 2020
Het magazine is regelmatig met een stand te vinden op nationale- en internationale modelbouwbeurzen.
Op deze stand kunt u dan de uitgever en redactieleden ontmoeten en een gesprek hebben over het magazine en uw opinie en/of opmerkingen delen.
Op de MBM-stand zijn ook diverse modelbouwers aanwezig die artikelen voor het magazine hebben gemaakt, zij showen u er de modellen die u dan kent van de artikelen uit het magazine.
Voor velen is dat uitermate plezierig: zij zien dan niet alleen de modellen of diorama’s in werkelijk formaat, zij kunnen ook de bouwers diverse vragen stellen over onderwerpen zoals bouw-schilder- en verweringstechnieken, etc.
Uit onze ervaring blijkt dat dit vaak leidt tot aangename ontmoetingen.
Op de MBM-stand kunt u ook de reeds verschenen nummers aanschaffen in de losse verkoop.
De aktieprijs, zoals deze vermeld staat op deze website, wordt ook aangehouden op de stand.

WAT VIND JE OP DE MBM-STAND?
  • De uitgever waar je mee in gesprek kan gaan over het magazine.
  • Redactieleden waar je mee in gesprek kan gaan over artikelen.
  • Modelbouwers die artikelen hebben gemaakt. Je kunt aan hun vragen stellen over de modellen die zij showen, of over de diverse technieken die zij gebruiken.
  • Presentatie van modellen en diorama’s uit het magazine (diverse onderwerpen, diverse schalen).
  • Magazines: zowel de reeds verschenen nummers vanaf 2005 t/m het laatst verschenen nummer.
  • Kitverkoop: kits met aanzienlijke beurskortingen!


OP WELKE BEURZEN STAAT MODELBOUWMAGAZINE MET EEN STAND?

BEURSAGENDA: JANUARI
BEURSAGENDA: FEBRUARI
Datum:01 Februari 2020 (Sneek)
Beursnaam:GRANDIOZE OPEN MODELBOUWDAG/MODELBOUWBEURS
Algemene info:Organisatie: IPMS-Nederland en (tankvereniging) TWENOT, i.s.m. het Nederlands/Belgisch ModelbouwMagazine.

Wat is er te doen/te zien: Verkoop van kits (nieuw en tweedehands met beurskorting),-accessoires, -figuren,-materialen (ets, decals) en verdere toebehoren zoals verf, pasta’s en pigmenten, -dioramamaterialen, -(referentie)boeken

Verder: shows van verenigingen en individuele bouwers.
(Geen) modellenwedstrijd.
Tijd:10.00-16.00
Locatie:Wijkgebouw ‘De Spil’, Molenkrite, Sneek-Friesland (locatie naast de supermarkt)
Toegang:gratis
parkeren:gratis
Stand van ModelbouwMagazine aanwezigonbekend
Meer info: info@modelbouwmagazine.nl
pwardekker@hotmail.com
jfrankema@kpnmail.nl
BEURSAGENDA: MAART
Datum:14 Maart 2020
Beursnaam:FLANDERS MODELLING FESTIVAL (België)
Algemene info:Zeer bekende modelbouwbeurs (net over de grens) waar o.a. ook veel klassieke kits verkrijgbaar zijn of kits uit de vervlogen jaren!

Tal van internationale bezoekers waaronder veel Nederlanders (en verenigingen)

Wat is er te doen/te zien: Verkoop van kits (nieuw en tweedehands met beurskorting), -accessoires,-figuren,-materialen (ets, decals) en verdere toebehoren zoals verf, pasta’s en pigmenten, -dioramamaterialen, -(referentie)boeken. Verder: shows van verenigingen en individuele bouwers, demo’s. Koffie/lunchcorner. Open modellenwedstrijd.
Tijd:09.00-18.00
Locatie:Don Bosco Instituut, Salesianenlaan-1, B-2660, Hoboken, Antwerpen (BE)
Toegang:gratis
parkeren:gratis
Stand van ModelbouwMagazine aanwezigJA
Meer info: www.ipms-antwerpen.be
Datum:28 en 29 Maart 2020
Beursnaam:EURO MODEL EXPO (Lingen. Duitsland)
Algemene info:Grootste modelbouwevenement/Modelbouwbeurs in Duitsland met clubs en handelaren op zo’n 1000m tafelruimte! (net over de grens).

Tal van internationale bezoekers waaronder veel Nederlanders (en verenigingen)

Wat is er te doen/te zien: Verkoop van kits (nieuw en tweedehands met beurskorting), -accessoires, -figuren,-materialen (ets, decals) en verdere toebehoren zoals verf, pasta’s en pigmenten, -dioramamaterialen, -(referentie)boeken Verder: shows van verenigingen en individuele bouwers, demo’s. Koffie/lunchcorner. Het evenement heeft een wedstrijd.
Tijd:30 Maart: 10:00-17:30
31 Maart: 10:00-16:30
Locatie:Emslandhallen Lingen,
Lindenstraße 24a,
49808 Lingen (Ems)
Toegangsprijs:Volwassenen 8 Euro
Kinderen 4 Euro
Parkeergelegenheid:ja
parkeerkostengratis
Stand van ModelbouwMagazine aanwezig onbekend
Meer info: www.euromodelexpo.jimdo.com
BEURSAGENDA: APRIL
Datum:AFGELAST
Beursnaam:MODELBOUWFESTIVAL VAN IPMS MOORSELE (Kortrijk)
Algemene info:Modelbouwbeurs georganiseerd door IPMS Moorsele.
Verkoop van kits (nieuw en tweedehands met beurskorting), -accessoires, -figuren,-materialen (ets, decals) en verdere toebehoren zoals verf, pasta’s en pigmenten, -dioramamaterialen, -(referentie)boeken. Verder: shows van verenigingen en individuele bouwers, demo’s. Koffie/lunchcorner. Open modellenwedstrijd.

Tijd:AFGELAST
Locatie:Oc de Troubadour, Vlaswaagplein 3, 8501 Bissegem
Toegangsprijs:gratis
Parkeergelegenheid:onbekend
parkeerkostenonbekend
Stand van ModelbouwMagazine aanwezigonbekend
Meer info:Facebook : IPMS Moorsele; P. Debaere, Wulpendammestraat 15, 8630 Veurne, BE, tel. 0032 475 710 118 e-mail : ipmsmoorsele@telenet.be
Datum:13-04-2020
Beursnaam:MINIATUUR-en Modelbouwspektakel
Algemene info:Het gehele complex zal worden gevuld met alles op het gebied van miniatuur en modelbouw. Alle takken van de modelbouw zullen op het evenement aanwezig zijn. Daarnaast zal er weer een grote modellenmarkt zijn met auto- trein en landbouwminiaturen. Er zijn vele demo' s met boten treinen en trucks. Er is een stand met helicopters, vliegtuigen, en flightsimulator en nog veel meer. Ruim 3500 vierkante meter miniatuur- en modelbouwplezier..
Tijd:10.00-17.00
Locatie:Multifunctioneel Centrum De Meenthe
Stationsplein 1
8330 AH Steenwijk
T 0521-514004
Toegangsprijs:5,00 €
kinderen :beneden 4 jaar gratis toegang (onder begeleiding)
Parkeergelegenheid:ja
parkeerkostengratis
Stand van ModelbouwMagazine aanwezigonbekend
Meer info: miniatuurorganisatie.nl
Datum:Verschoven naar 13. - 16. Augustus 2020
Beursnaam:INTERMODELLBAU 2020 (Dortmund)
Algemene info:De beurs INTERMODELLBAU in het beursgebouw Westfalenhallen Dortmund is de grootste handelsbeurs ter wereld voor modelbouw en modelsport. Meer dan 20.000 modellen zijn in acht hallen te zien: vliegtuigen, helikopters, modelspoorbanen, RC-voertuigen, functionele modellen, modelschepen, kartonmodelbouw, figuren, diorama’s en nog veel meer.

Meer dan 500 exposanten nemen deel aan de beurs. Ze komen uit ongeveer 20 naties. Er komen ongeveer 82.000 bezoekers naar de beurs, waarvan een vijfde uit het buitenland. Dit maakt van de beurs elk jaar opnieuw een internationale toonaangevende beurs.

Tijd:09:00-18:00
Laatste dag: 09:00-17:00
Locatie:Messe Westfalenhallen Dortmund
Rheinlanddamm 200
44139 Dortmund
Toegangsprijs:Klik hier
Parkeergelegenheid:ja
parkeerkostenmaximaal 7 euro
Stand van ModelbouwMagazine aanwezig: onbekend
Meer info: www.intermodellbau.de
Beursblog: www.blog.intermodellbau.de
Facebook: www.facebook.de/intermodellbau
BEURSAGENDA: SEPTEMBER
BEURSAGENDA: OKTOBER
Datum:We slaan 2020 over ivm een andere beurs in Juli
Beursnaam:SCALE MODEL CHALLENGE (Nederland)
Algemene info:Dit jaar is er geen beurs (ivm 11th World Model Expo). Wat in 2007 is begonnen in een schoolgebouw is langzaam maar zeker uitgegroeid tot één van de grootste modelbouw bijeenkomsten in Nederland en zelfs al één van de grootsten van Europa. Met 6.500 vierkante meter met clubs, handelaren, wedstrijd, de SMF Kids Club, demonstraties, interactieve workshops en meer en dit alles verdeeld over diverse grote zalen is er vol op te zien, te kopen en alles ruim verdeeld zodat je overal goed bij kan. Vanuit heel Europa weten modelbouwers inmiddels de weg naar Veldhoven te vinden. We zeggen bewust modelbouw omdat het meer is dan alleen maar militaire modelbouw. Wat te den- ken van de vele figuren, vliegtuigen, boten, civiele voer- en vaartuigen en zelfs SF is volop aanwezig. Voor elke categorie is er volop te vinden aan professio- nele handel en voor de vintage modelbouwer ook de nodige "zolderopruimers" waar je misschien net dat ene doosje kan vinden wat al jaren niet meer in produktie is. Heb je voldoende kits in huis dan neem gerust een kijkje bij de diverse boekenhandelaren die niet alleen modelbouwboeken hebben maar ook de vele manuals over: voertuigen, boten, vliegtuigen, eenheden in hun assortiment hebben. Eigenlijk veel te veel om op te noemen!

Niet alleen het ruime aanbod van handel spreek tot de verbeelding maar wat te denken van de enorme deelname aan de goede en ruim opgezette wedstrijd. AlI deze mooie inzendingen staan volop in de schijnwerpers door de professionele verlichting en worden ook vakkundig beoordeeld door een vakjury. Juryleden die hun sporen hebben verdiend in onze mooie hobby. Niet alleen zijn er medailles te winnen maar ook diverse prijzen die door de aanwezige handelaren worden geschonken. Meedoen kan door vooraf online in te schrijven, waarmee je op de dag zelf tijd en geld bespaart. Tijd en geld dat je kan besteden voor een bezoek blj de handelaren, of waarmee je tijd over hebt om al het moois op de wed- Strjdtafels te bekijken en nog belangrijker, om je modelbouwvrienden te ontmoeten. Hiervoor is ruimschoots de mogelijkheid omdat er veel clubs uit binnen- en buitenland hun creaties tonen en waar nodig hun skills willen delen. En heb je ondertussen in een kop koffie gekregen of trek in wat zoets of iets hartigs, dan is er de prima en goed verzorg de catering van NH Conference Centre Koningshof.

En dan bestaat er op de dagen zelf ook de mogelijkheid om je kennis en kunde te verrijken bij de vele bemonstraties en workshops die gegeven worden door bekende en vooral ook kundige modelbouwers. Neem gerust eens een kijkje op de homepage van de Scale Model Challenge voor het volledige programma, want alles is daar nog eens rustig na te lezen. Hier is ook alle informatie te vinden over de groots opgezette wedstrijd, alle handelaren, aanwezige clubs, demostraties en eigenlijk te veel op te noemen. Met grote regelmaat zijn er updates te lezen en ook op de Facebook pagina van Scale Model Challenge 2019 kan je van alles vinden over deze mooie modelbouwdagen.

De entree bedraagt slechts 8,- euro p.p (voor 1 dag), voor 2 dagen: 14,- en kinderen t/m 14 jaar: 6,- (of 12,- voor 2 dagen). Nog een leuk detail om te melden is dat kinderen kunnen deelnemen aan de alom bekende SMF Kids Club waar ze de eerste kneepjes van de hobby kunnen leren en dit onder goede begeleiding. Bijkomend voordeel is dat papa of mama rustig kan rondlopen.

Wanneer is dit alles? Zie hieronder
Tijd:10:00-17:00
Tijd:10:00-17:00
Locatie:NH Eindhoven Conference Centre `Koningshof`
Locht 117
5504 RM Veldhoven
Nederland
Toegangsprijs:Dagkaart: € 7 (tot 14 jaar € 5)
Tweedaagse kaarten: € 12 (tot 14 jaar € 10)
Kinderen tot 6 jaar gratis entree
Parkeergelegenheid:ja
parkeerkostengratis
Stand van ModelbouwMagazine aanwezigonbekend
Meer info:www.scalemodelchallenge.com
BEURSAGENDA: NOVEMBER
Datum:21 November 2020
Beursnaam:EURO SCALE MODELLING 2020 (Nederland)
Algemene info:Grootse -gespecialiseerde- plastic modelbouwbeurs op het Europese vaste land en beroemd om de workshops en demo's van internationaal bekende topbouwers!

En meer..
Tijd:10.00 – 17.00 uur
Locatie:HOUTEN (vlak bij Nieuwegein en Utrecht)
Expo Houten,
Meidoornkade 24,
3992 AE Houten
Toegangsprijs:7 Euro (IPMS leden gratis)
Kinderen t/m 12 jaar gratis entree
Parkeergelegenheid:ja
parkeerkostengratis
Stand van ModelbouwMagazine aanwezigonbekend
Meer info:www.ipms.nl